Liittojohto on aktivoitu

Kesäaika on mahdollisimman haastava talvilajien toimintojen aktivoimiselle. Lomat tuovat lisähaasteensa. Kun näin on, on ollut hienoa kokea se, miten sekä hallitus että liiton toimisto ovat lähteneet auttamaan miestä mäessä. Kiitokset siitä kuuluvat kaikille, mutta erityisesti Marja Saleniukselle, joka on tarjonnut taustatietoja ja kommenttejaan viikonpäivää ja kellonaikaa katsomatta.

Olemme istuneet toimiston porukan kanssa kokoamassa kiireisimpiä asioita ja päivittämässä haalistunutta tilannekuvaani. Olemme pitäneet hallituksen ensimmäisen kokouksen, jossa saimme purettua ison rytökasallisen asioita ja työn alle kiireellisimpiä tekemisiä. Välttämättömiin tekemisiin tartuttiin niin hyvin, että uskon meidän saavan tämän välivaiheen hoidettua kunnialla.

Välivaiheella tarkoitan aikaa ilman vakituista toiminnanjohtajaa. Ilman emme pärjää mitenkään. Olisi hyvä, jos löytäisimme henkilön, jonka sydän sykkii lämpimänä jääurheilulle sekä saa tukea kylmän viileästä ja tavoitteellisesta johtamisesta. Ja tämä tiiviissä ja rakentavassa yhteistyössä koko kenttämme sekä kumppaniemme kanssa. Ei helppo pesti.

Hallituksessa olemme keskustelleet strategiasta. Nykyisemme – ja päättymässä oleva – kuvaa hyvin laajasti toimintamme monimuotoisuutta ja erilaisia mahdollisuuksia olla mukana ja kehittää lajejamme. Myös tekemistemme mittareita on liitetty mukaan hengästyttävä määrä. Strategia on hyvä kartoitus, mutta arvelen, ettei se ole kulunut kentän käsissä eikä muuttunut halutuksi toiminnaksi. Toki aiemmin viittaamani haasteet ovat olleet siihen myös vaikuttamassa.

Minulle strategia on yksinkertaisempi juttu. Meidän pitää tietysti ymmärtää nykyinen tilamme. Sen jälkeen pitää pohtia, millaisia tulevaisuuksia pitäisi ylimalkaan tarkastella. Näistä sitten valitaan ensin realistiset tavoitteet, keinot niiden saavuttamiseksi ja sitten vielä voimavarat, joilla nämä pannaan käytäntöön. Lopuksi asetetaan tekemiset tärkeysjärjestykseen.

Mittareita pitää olla, mutta ei liikaa. Pidän lajiemme harrastajamäärää lahjomattomana mittarina ja ainakin itselleni sen muutos kertoo onnistumisesta tai epäonnistumisesta tässä tehtävässä.

Kommentoi

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus